Wijnmandje
Uw wijnmandje is leeg.
Zoek een wijn
Soort wijn
Wijnstreek
Wijnhuis
Waarom ItalianTaste.nl?
  • Unieke wijnen
  • Exclusief voor u geïmporteerd vanuit Italië
  • Hoogste niveau wijnen (minimaal D.O.C)
  • Eerlijke wijn van kleine wijnboeren
  • Heldere tarieven

Recept van de maand

Varkensgebraad op Florentijnse wijze

De wijnkeus van Italian Taste: La Mannella Brunello di Montalcino

34,55
incl. BTW
La Mannella Brunello di Montalcino
Meer informatie en bestellen

1 1/2 kilo Varkensvlees
2 Tenen knoflook
Salie
Peper en zout
Rozemarijn
Olijfolie

Kies een stuk varkensvlees van ongeveer 1 1/2 kilo en snij overtollig vet weg.

Hak 2 tenen knoflook, wat verse rozemarijn en 4 grote salie bladeren, en vermeng ze met zout en vers gemalen peper.

Maak met een scherp mes een aantal diepe kerven in het vlees en stop het kruiden- en specerijenmengsel in de kerven. Bestrijk het braadstuk rijkelijk met olijfolie, bestrooi het met zout en peper en nog wat gehakte rozemarijn en salie. Plaats het vlees in een kleine braadslee (waar het vlees net in past) met een bodempje water.

Braad het vlees in een voorverwarmde oven op 170 graden gaar (ongeveer 1 tot 2 uur). Laat het vlees afkoelen en verpak het in aluminium folie, bewaar het op kamer temperatuur.

Jaar
2005
Druif
Sangiovese
Kwalificatie
DOCG
Kleur
Helder, granaatkleurig
Geur
Intens, rood fruit, specerijen, vanille
Smaak
Droog, lange afdronk, smaak van rijp fruit
Alcoholpercentage
14%
Drinktemperatuur
18°C
Bewaren
Goed direct te drinken, maar is gemiddeld na 10 jaar op dronk