De wijnkeus van Italian Taste: La Mannella Brunello di Montalcino
1 1/2 kilo Varkensvlees
2 Tenen knoflook
Salie
Peper en zout
Rozemarijn
Olijfolie
Kies een stuk varkensvlees van ongeveer 1 1/2 kilo en snij overtollig vet weg.
Hak 2 tenen knoflook, wat verse rozemarijn en 4 grote salie bladeren, en vermeng ze met zout en vers gemalen peper.
Maak met een scherp mes een aantal diepe kerven in het vlees en stop het kruiden- en specerijenmengsel in de kerven. Bestrijk het braadstuk rijkelijk met olijfolie, bestrooi het met zout en peper en nog wat gehakte rozemarijn en salie. Plaats het vlees in een kleine braadslee (waar het vlees net in past) met een bodempje water.
Braad het vlees in een voorverwarmde oven op 170 graden gaar (ongeveer 1 tot 2 uur). Laat het vlees afkoelen en verpak het in aluminium folie, bewaar het op kamer temperatuur.